Wednesday, 20 November 2013

SET BUASIR SHAKLEE: Selamat Tinggal Mimpi Ngeri!

Apa itu buasir?

 

Buasir atau Hemmoroid merupakan penyakit yang terjadi di bahagian dubur. Ia terjadi apabila darah venus (veins) yang mengembang dan membengkak di sekitar dubur (rektum dan anus). Terdapat 2 jenis buasir utama iaitu:

Buasir Luar
Berlaku di bawah kulit, betul-betul di luar pembukaan dubur. Ianya akan menyebabkan sakit dan rasa gatal, terutamanya semasa pembuangan air besar. Buasir jenis ini agak lembut (jika dipegang dengan tangan). Ia selalunya berbentuk bulat, berwarna purple.

Buasir Dalam
Buasir jenis ini berlaku di bahagian dalam rektum. Selalunya buasir jenis ini tidak sakit. Penderita buasir jenis ini hanya akan menyedari masalah yang menimpanya bila terdapat darah yang keluar dari duburnya. 

Penyebab buasir

 


1. Regangan yg optimum/terlampau semasa pergerakan usus atau dalam bahasa mudahnya perut korang rasa macam dipulas-pulas.

2. Cirit birit kronik. memang selalu keluar masuk tandas.

3. Kurangnya pengambilan makanan berserat dalam diet harian seperti sayur dan buah-buahan.
4.Tekanan (pressure) - contohnya berdiri atau duduk tterlalu lama.
5.Sembelit- Najis yang besar dan kering memerlukan teranan yang kuat untuk membuangnya dan menyebabkan berlakunya peningkatan tekanan pada saluran venus di bahagian dubur dan mengakibatkan bengkak dan menjadi buasir.
6. Berat badan berlebihan yang memberi tekanan kepada saluran venus.
7.Mengandung - tekanan yang meningkat disebabkan oleh rahim yang membesar,hormon atau sembelit kerana kurang minum air.

Tanda-tanda buasir 

 

1. Rasa sakit berdenyut-denyut dan rasa gatal pada lubang dubur.
2. Pendarahan berlaku selepas dan sebelum membuang air besar dan rasa kepanasan di tempat itu.
3. Sukar untuk membuang air besar.
4. Rasa tidak selesa pada bahagian dubur apabila berdiri lama atau bertinggung.
5. Kesakitan pada bahagian dubur dan menyebabkan corak membuang air besar berubah.
6. Darah menitis keluar dari saluran dubur.
7. Bengkak pada bahagian dubur.

Bagaimana Set Buasir Shaklee Membantu Anda Mengatasi Masalah Buasir?

OSTEMATRIX : membantu untuk mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.

OMEGA GUARD
: Baik untuk sendi/otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk mengecutkan otot yang bengkak tersebut.

ZINC COMPLEX : Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit.ZINC COMPLEX membantu menyembuhkan luka di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat..

Jom, kita atasi masalah buasir sebelum ianya bertambah buruk. Kini, anda tidak perlu takut atau fobia untuk ke tandas lagi. Pengambilan secara  berterusan mampu membantu anda dalam masalah buasir ini.

Inginkan penjelasan lebih mengenai  SET BUASIR SHAKLEE?


Hubungi kami di vitahijau@gmail.com atau

SMS/WhatsApp ke 012-2356027 (Diyana) 

Setiap pembelian dengan kami anda berhak mendapat khidmat rundingan secara percuma dan bimbingan pengambilan suplemen secara berterusan. Dapatkan SET BUASIR SHAKLEE dengan harga SUPER DUPER SPECIAL dari kami.


1 comment: