Monday, 4 November 2013

Apa itu RESVERATROL?

Resveratrol, disebut sebagai “Keajaiban Anti Aging Abad ini dan Merupakan Penemuan Terbesar Selepas Ilmuwan Menemukan Antibiotik” ~Harvard University

 

 Apa itu RESVERATROL ?

 • Resveratrol adalah senyawa kimia yang dijumpai dalam tanaman tertentu. Hal ini disebut phytoalexin karena tanaman secara alami menghasilkan berbagai zat antibiotik untuk melawan bakteria. 
 • Tanaman yang mengandungi reveratrol terdapat dalam biji dan kulit anggur merah, buah raspberry, mulberry, blueberry dan cranberries. 
 • Resveratrol juga terdapat pada kacang tanah, pohon-pohon pinus tertentu dan dalam tanaman jepun knotweed.
 • Manfaat Resveratrol  mengejutkan dunia Medic ketika peneliti dari Universita Harvard menjumpai sebuah zat yang dapat mengaktifkan semacam protein yang disebut SiRT1, aitu sebuah mekanisme yang memainkan peranan penting terhadap regulasi metabolisme tubuh manusia dengan cara “membatasi asupan kalori”. 
 • Dengan aktifnya SiRT1 sangat berkaitan dengan Penambahan Usia (Extend Life) dan Senjata Melawan berbagai jenis penyakit akibat penuaan.

Kenali VIVIX @ TONIK AJAIB SHAKLEE dan komponen utamanya RESVERATROL

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Resveratrol adalah sejenis anti oksida - polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang, manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

 Kesan-kesan Utama Resveratrol

 • Melindungi dan mengaktifkan mitokondria - Setiap sel badan mengandungi ratusan mitokondria, ia dikenali sebagai "kilang menjana tenaga" atau "loji tenaga sel". Selain daripada menjana tenaga dan menyelaras metabolisma tubuh, mitokondria juga mengawal proses tumbesaran dan kematian sel-sel. Organ-organ kita akan terpengaruh jika mitokondria mengalami sebarang kerosakan.
 • Mengaktifkan gen anti-penuaan (Sirtuin 1) - Sirtuin 1 adalah gen anti-penuaan yang membawa kesan terapeutik kepada penyakit-penyakit seperti gangguan metabolik, masalh neurodegeneratif, kanser serta penyakit kardivaskular. Apabila gen Sirtuin 1 diransangkan oleh Resveratrol, ia akan:-
 • Mengaktifkan pertumbuhan sel yang normal dan sihat dan
 • Mematikan pertumbuhan virus, bakteria serta sel-sel abnormal seperti sel kanser.
 • Melanjutkan jangka hayat - Penyelidikan oleh Dr. David Sinclair dan ahli-ahli sains Itali memaklumkan bahawa Resveratrol mempunyai kesan melanjutkan jangka hayat.
 • Meningkatkan daya ketahanan - Bagaimana meningkatkan daya ketahanan? Dengan Resveratrol, bilangan dan fungsi mitokondria dalam sel-sel otot ditingkatkan untuk membentuk fiber otot seperti otot ahli-ahli sukan. Daya ketahanan dapat ditingkatkan melalui proses ini.
 • Membina daya ketahanan terhadap kanser -
 1. Fasa Pertama- Mengurangkan kerosakan sel-sel sihat akibat serangan agen-agen karsinogenik.
 2. Fasa Pertumbuhan-Mengaktifkan gen Sirtuin 1 untuk menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.
 3. Fasa Pertumbuhan Pesat- Mempercepatkan kadar kematian sel-sel kanser.

Kebaikan-kebaikan lain:- 
 1. Mengurangkan kerosakan kepada DNA dan sel-sel
 2. Mengurangkan kadar penyakit Alzheimer dan Parkinson
 3. Menyelaraskan paras gula dalam darah, memperbaiki fungsi insulin di kalangan pesakit diabetis
 4. Mengurangkan sekatan pada saluran darah dan pemejalan darah.
Inginkan penjelasan lebih mengenai TONIK AJAIB SHAKLEE?
 
Hubungi kami di vitahijau@gmail.com atau
SMS/WhatsApp ke 012-2356027 (Diyana) 
Setiap pembelian dengan kami anda berhak mendapat khidmat rundingan secara percuma dan bimbingan pengambilan suplemen secara berterusan. Dapatkan VIVIX dengan harga SUPER DUPER SPECIAL dari kami.

No comments:

Post a Comment