Sunday, 27 October 2013

JOM, Atasi Masalah Rambut Gugur!

Masalah rambut gugur memang merunsingkan. Betul tak? Lebih2 lagi bila ada anak kecil. Macam saya sendiri, memang agak tertekan bila bangun dari tido, di bantal ada rambut gugur, di lantai penuh dengan rambut gugur. Setiap hari perlu disapu dan dimop. Kalau tidak memang makin berhabuk rumah. Di bilik mandi juga mesti ada rambut gugur. TERTEKAN.. MEMANG TERTEKAN. Lebih-lebih lagi sekarang baby Hussna dah nak masuk 5 bulan. Suka betul dia menyembur. Kata orang2 tua, "Baby kalau kuat menyembur, habislah rambut maknya".. Betul ke tidak, wallahualam.. masing2 tengok rambut sendiri ya :)

Sebelum ni memang banyak telah saya cuba. Macam2 produk, Makan dan Apply. Tapi rambut masih gugur. Jadi, saya sendiri telah mencuba dan ikhtiar dengan mengambil SET RAMBUT GUGUR SHAKLEE.  Set penjagaan rambut Shaklee ni dikenali sebagai ProSante. Sememangnya bebas bahan kimia dan amatlah selamat digunakan. Kita boleh tau dari baunya.. Memang soft dan tak menyakitkan hidung.

Jom kita baca skit apa SET RAMBUT GUGUR ni:

     1. Revitalizing Shampoo

  • Bersih- menanggalkan minyak berlebihan dan kotoran rambut.
  • Melebatkan rambut
  • Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
  • Menyegar dan menyeimbangkan kelembapan rambut
  • Mengimbangi kulit kepala
  • Bantu kurangkan kusut dan menjadikan rambut berkilau.
  • Melicinkan kutikel rambut
  • Menyegarkan- Menampilkan Scalp Health Complex untuk menenangkan, melembabkan, membuatkan kulit kepala rasa selesa dan bertenaga.

    2. Lightweight Conditioner


    • Mengerap kutikel rambut untuk mengekalkan imbangan pH dan hidrasi kulit kepala.
    • Rambut berasa ringan- menyuburkan dan melindungi rambut tanpa memberakannya, supaya ianya boleh digunakan setiap hari.
    • Bebas kusut- Pelembab ringan melicinkan dan mengasingkan rambut, supaya mudah disikat dalam keadaan basah @ kering.
    • Melicinkan dan melembabkan rambut tanpa menjadikannya melekit.
    • Mengembalikan elemen dan struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat.
    • Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus.


      3. Nourishing Scalp Treatment (Serum)


  • Terbukti mengurangkan rambut gugur sewaktu disikat, tahan pecah dan kekalkan ketebalan, lantunan dan sinar berkilau.
  • Menyelesaikan semua masalah rambut.
  • Amat mudah diserap kulit
  • Melancarkan peredaran darah
  • Menentang faktor persekitaran yang merosakkan rambut
  • Membekalkan khasiat kepada kulit kepala supaya kekal sihat & kuat.
  • Vitamin antioksida iaitu A & E dan juga Koenzim Q10 yg melindungi rambut  daripada kerosakan akibat pencemaran udara.
  • Bertindak membekalkan ruang yang optimum pada rambut
  • Formula tanpa bilas untuk memudahkan penggayaan.

    Testimoni 


     Jom, kekalkan keindahan rambut kita untuk suami :) Ramai yang dah cuba. Anda, bila lagi?

PROMOSI SUPER DUPER HEBAT!

Jom ramai2 rebut peluang ni. Dapatkan diskaun 15% bila anda membeli Shaklee Collagen Powder 6 percuma 1. CEPAT! CEPAT! Sebelum 31 Oktober 2013. Jangan lepaskan peluang keemasan ini!

Tuesday, 22 October 2013

JOM Like FBpage Vitahijau!

Assalamualaikum & Hai semua...

Terima kasih kerana sudi singgah di blog Mummy D. Jom pakat LIKE FBpage kami.. Klik je pada LIKE di bawah.. Terima kasih... :)

VIVIX Mantop! Abah Makin Kuat Bertenaga.

Assalamualaikum...
 
Lama rasanya tak update blog ni. Betul2 sibuk dengan tugasan harian. Masih dalam mood 'Hari Raya Aidil Adha'. :) Hari ni nk share juga tentang abahku yang tersayang. Memang amat gembira, teruja dan terharu bila abah cerita kesan VIVIX pada abah.
 
Jom luangkan masa baca sikit kisah Abah saya yang makin bertenaga dengan VIVIX SHAKLEE..
 

Tiga minggu lepas, abah ada datang ke rumah di Klang dengan angah n keluarganya. Mmg muka abah nampak sugul. Letih dan sangat2 tak bermaya. Abah slalu mengadu cpt penat, sakit2 badan, bdn x bertenaga n yang paling saya risaukan bila darah tinggi abah makin naik. Abah ni memang makan banyak ubat sebab penyakit darah tingginya dan penyakit 3 serangkai yang lain. Sebab kesiankan abah, saya introduce VIVIX. VIVIX ni memang terkenal dikalangan penggunanya untuk membantu dalam masalah sakit2 kritikal, beri tenaga pada badan dan macam2 lagi. Lagipun dah ramai guna VIVIX n Alhamdulillah berkesan.

Pada mulanya abah menolak sbb dia dh byk mkn ubt. Tp dh dipujuk, abah ambil juga. Hr ni jmpa abah. Abah cerita dia dah tak penat cm dulu. Sekarang rs bertenaga je n asyik nak berjalan je. Badan pun dh kurang sakit. N plg best mmg muka abah pn nmpak sihat n berseri2 je. Awet muda tuh.. Pening2 kepala abah pun dh kurang. Ni baru amik seminggu dan abah tak pernah miss! Harap dh habis sebotol nanti darah tinggi abah makin kurang.

Ya! Mmg vivix plg mahal dlm shaklee. Tp vivix yg plg best utk membantu mereka yg ada pnyakit kritikal spt kanser, drh tnggi, kncing manis, skt jantung n mcm2 lg. Yg penting VIVIX SHAKLEE mmg value for money n SANGAT POWER! Apa salahnya kita spend lebih utk kesihatan yang berpanjangan. Sayangilah diri & keluarga. Boleh cuba utk diri sndiri@ hadiahkan pd yg tersayang. Mereka pasti HAPPY! VIVIX MMG BEST!
 
VIVIX POWER!

Kebaikan VIVIX Shaklee.
# Vivix boleh juga diambil oleh orang muda. Tidak boleh diambil oleh orang mengandung.


3. Kandungan VIVIX dan sememangnya kaya dalam RESVERATROL

4. Apa Manfaat RESEVARATROL?


Jom PM untuk harga menakjubkan!

CALL/SMS/Whatsapp
Diyana
019-2356027
(SID 919220)

Sunday, 6 October 2013

Jom Berkenalan Dengan Shaklee Collagen Powder (SCP)..

Assalamualaikum w.b.t..

Memandangkan skang ni TAUFAN Shaklee Collagen Powder melanda, saya nak share dengan lebih detail tentang Collagen ni. Ini penting sebab kita kena tahu suplemen apa kita nak amikkan. Janganlah kita terus ambil tanpa membaca dan mengetahui khasiatnya.. Okay, jom kita tengok!

1.  APA ITU COLLAGEN?

Kolagen atau collagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. Kornia mata kita pun sebenarnya adalah kolagen

2. APA FUNGSI COLLAGEN?

Kolagen bertindak melindungi organ kita seperti hati, perut, jantung, paru-paru, saluran dara, sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran, kolagen membantu dalam kecantikan dan kesihatan. Kulit jadi licin dan berseri, tiada jerawat atau jeragat, jadi awet muda, jadi ejen anti penuaan dan yang paling best, boleh bantu mencegah penyakit.

 3. APA ITU SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) ?



Shaklee Collagen Powder merupakan kolagen semulajadi dan hebat! Ia mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) kolagen iaitu kolagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik yang diestrak daripasa sisik ikan Snapper (ikan merah).

Selain itu, terdapat juga estrak biji  benih camellia Japonica, ade estrak Pfaffia, estrak kerang kerangan, lactobacillius acidophilus, vitamin C dan vitamin B.


RSS Collagen dari sisik ikan merah - Sisik ikan merah ialah satu nsumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tingg dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen binatang yang lain.

Ekstrak Kerang-kerangan -Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan sangat penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembabkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Elastin dari Kolagen Ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih gebu, anjal dan tegang.

Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria yang baik bagi membantu mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatan penyerapan kolagen. 

Ekstrak Pfaffia - Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembab dan rata.

 Ekstrak biji benih Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembab yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas.

Vitamin C dan Vitamin D - Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi bagi melawan radikal bebas yang merosakan kulit kita. Manakala Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

4. APA BEZANYA SHAKLEE COLLAGEN POWDER DENGAN COLLAGEN LAIN?


Shaklee Collagen Powder ni dibuat daripada kolagen bermolekul sangat ringan lebih kurang 1,000 Dalton aje. Asid amino nye sangat tinggi. Dalam 3000. Kalau jisim molekul biasa, lebih dari 300,000 Dalton pastu asid aminonya 20-50 aje.. Sebab tu la Shaklee Collagen Powder ni berkesan dan berbeza! Jisim molekulnya yg sangat rendah mudah diserap badan dan usus kita. Ia dapat meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit kita ni dengan berkesan.
Shaklee Collagen Powder ni juga mempunyai sel kepaduan yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 liter. Hebat kan?Ramuan Shaklee Collagen Powder ni tiada pengawet atau bahan tiruan seperti pewarna, gula atau bahan terlarang. Semuanya 100% semulajadi!
5. APA KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

SANGAT SANGAT banyak maanfaat.

1. Anti Penuaan dan kurangkan kedut
2. Mengembalikan keanjalan kulit
3. Melembabkan kulit
4.
Menegangkan payudara dan punggung
5. Menyuburkan rambut
6. Tingkatkan kecergasan
7. Kulit lebih cantik, berseri & glowing gitew..
8. Tiada lagi bintik hitam dan pigmentasi
9. Muka makin kecerah+ kemerah-merahan..
10. Kandungan glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
11. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
12. Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin.
13. Meningkatkan prestasi dan tenaga
14. Membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

 
6. TERBUKTI BERKESANKE?

Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan:
  •  71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut.
  • 69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
  • 80% pengurangan kedutan diwajah

7. SIAPA YANG MESTI AMBIL SHAKLEE COLLAGEN POWDER?
  • Ada kedutan pada wajah
  • Terdapat jeragat dan bintik hitam
  • Mereka yang bermata 'panda' @ 'eye bag'
  • Liang pori-pori besar
  • Kulit lesu dan mudah kering
  • Mereka yang kelihatan tua dari umur sebenar
  • Sakit belakang dan sakit sendi
  • Ada pigmentasi dan kulit tona tak sekata
  • Gusi tak sihat
  • Garis halus di leher
  • Payudara kendur dan punggung jatuh
  • Kuku senang pecah @ tidak sihat
  • Rambut kering dan bercabang dihujungnya
  • Mereka yang selalu keletihan.
8. APA KATA MEREKA YANG TELAH MENCUBA SCP NI??





Okay, jadi jom ramai2 kita grab peluang untuk mencantikkan wajah & menyihatkan tubuh dengan Shaklee Collagen Powder ni. Bulan Oktober ni ada promosi. Beli 6 percuma 1. Nak beli satu pun boleh. Anda masih boleh dapat harga ahli. Jadi jangan tunggu lagi. Hubungila saya melalui Call/SMS/Whatsapp Diyana 012-2356027. Jom, rebut peluang ni!

Friday, 4 October 2013

Meal Shakes Shaklee

Hye lovely moms out there. Having problems in giving the right food for ur kids?
1. Are they fussy eaters?
2. Loss of appetite and only drink milk?
3. Only like fast food?
4. Have digestive problems?
5. Lack of concentration n have a hard time focusing? 
 
Come and try Shaklee Meal Shakes.Shaklee Meal Shakes is a source of protein with added vitamins and minerals. It provides balanced proportions of each of the nine amino acids that are essential for your body, and therefore must be present in the diet for our childrenĖŠs proper growth and maintenance. 

The smell of vanilla is awesome. You can add it in any of their favourite drinks, including milk too!
So mummies.. Worry less when u give Shaklee Meal Shakes to your loved ones. You'll see how their appetites will change while also getting the best vitamins for their growth. Try now and give the best to your loved ones. 

We share because we care. Contact us for details Diyana 012-2356027. Jom jaga kesihatan anak2...

Wednesday, 2 October 2013

Set Hamil Yang Mantop!

@Adakah anda sedang hamil??
@Adakah anda sering mabuk??
@Adakah anda rasa kejang kaki serta sakit pinggang??
@Adakah anda mengalami masalah hemoglobin rendah??
@Adakah anda muntah setiap kali makan??
@Adakah anda hadapi masalah kencing manis semasa mngandung?

Kalau yea.. Mmg ni lah simptom2 yg sering kita hadapi ketika preggy kan..sy dulu pun sama. Badan pun jadi lemah dan mmg x bersemangat langsung. Loya2 muntah2. Kata orang itu semua pembawakan budak.


 Tp setelah mencuba set preggy shaklee, Alhamdulillah.. Bdn sy sihat n sentiasa bertenaga. Sakit2 pinggang dan cramp2 kaki dah takde. Hubby pun dah happy sebab x perlu bangun malam urut kaki isteri. Malah baby hussna pun membesar dgn sihat n kuat. Pernah sekali Hussna demam kerana injection 3 bulan. Tetapi x sampai 1 hari demamnya kebah. Dan Alhamdulillah Hussna jarang demam, selsema dan batuk. Seingat saya baru sekali. Immune badanya Alhamdulillah kuat. baby Hussna juga mempunyai kulit yang cantik; tidak bertompok dan menggelupas sangat. Sejak tu lah sy jth cinta ngan shaklee n join in.

Baby Hussna lahir ke dunia..

Baby Hussna 2 bulan

Jom baca tntg set preggy shaklee..


1. Vitalea with iron – Dilengkapi dengan 28 jenis multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan kita. Zat besi penting untuk tumbesran bayi serta dalam penghasilan hemoglobin bagi memastikan paras hemoglobin pada paras normal.

2. B-complex with folic acid – Shaklee B-complex dilengkapi dengan 8 jenis kumpulan Vitamin B termasuk folic acid. Folic acid penting untuk membantu melindungi bayi dalam kandungan anda daripada mengalami masalah sistem saraf ( tiub neural) seperti spina bifida. 12 minggu pertama adalah tempoh otak serta sistem saraf bayi terbentuk dan membesar dengan cepat.

3. Vitamin C – Penting untuk membaiki tisu-tisu dan penghasilan kolagen. Membantu tumbesaran yang elok dan menguatkan tulang dan gigi.Selain itu, kombinasi bersama-sama iron untuk penyerapan optimum.

4. Omegaguard – Minyak ikan untuk perkembangan otak bayi. Tahukah anda pengambilan omega-3 fatty acid semasa kehamilan boleh mengurangkan risiko kelahiran pramatang??

5. OsteMatrix - sumber calcium magnesium untuk pertumbuhan tulang bayi, mengurangkan kekejangan serta sakit pinggang semasa hamil dan paling best, membantu pelawasan..NO MORE SEMBELIT masa mengandung yea. Jika tidak boleh minum susu, ini adalah alternatif terbaik anda.

6.ESP - Amino acid yang membentuk protein adalah bahan asas untuk pembentukan sel kita termasuk badan bayi anda. Pengambilan protein sangat penting semasa hamil terutamanya pada trimester ke 2 dan ke 3 di mana bayi anda sedang membesar dengan pantas. Malah payudara dan organs lain juga membesar selari dengan keperluan pertumbuhan bayi anda.




Nak tau lebih lanjut? Jom tnya sy. Diyana 012-2356027. Sedia membantu.


SHAKLEE COLLAGEN POWDER: Buat Anda Tampil Hebat!

   PROMOSI! PROMOSI! 
PROMOSI Hebat bulan ni!


# Beli 6 kotak Shaklee Collagen Powder Percuma 1 Kotak + Free Membership.
                                                             

Atau

 # Beli 3 Kotak Shaklee Collagen Powder + Free membership.





 
Beli 6 percuma 1 dengan jaminan harga rendah!


Kepada peminat2 collagen @ kepada sesiapa sahaja yang ingin tampil cantik, rasa lebih sihat dan paling penting kulit lebih muda dan menawan, jom cuba Shaklee Collagen Powder hari ni. InsyaAllah.. anda akan terkejut dengan hasilnya.

Jom baca kebaikan Shaklee Collagen Powder:

1. Anti Penuaan dan kurangkan kedut
2. Mengembalikan keanjalan kulit
3. Melembabkan kulit
4. Menegangkan payudara dan punggung
5. Menyuburkan rambut
6. Tingkatkan kecergasan
7. Kulit lebih cantik, berseri & glowing gitew..
8. Tiada lagi bintik hitam dan pigmentasi
9. Muka makin kecerahan+ kemerah-merahan..
10. Kandungan glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata,
& melegakan ketidakselesaan mata
11. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
12. Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan
meningkatkan tenaga batin.
13. Meningkatkan prestasi dan tenaga
14. Membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran
kolagen didalam sel tubuh. 






Jangan tunggu sehingga promosi berakhir. Jom cuba hari ini. 

Hubungi saya untuk jaminan harga terbaik! 
Call/SMS/Whatsapp Diyana Azmin 012-2356027